Asta vara, in drumul spre serviciu treceam uneori pe langa o batranica, venea sa vanda langa statia de metrou cate ceva de prin gradina: rosii, vinete, fasole verde, patrunjel sau marar ... legume de gradina mici si pricajite, dar foarte gustoase. Am cumparat de cateva ori si am intrat in vorba cu dumneaei si nu avea o poveste prea fericita. 
Anul acesta batranica a revenit. Ieri a adus stevie si patrunjel ...e lesne de inteles de ce batrana vine dintr-un sat de langa Bucuresti, sa vanda cateva legaturi de verdeata la metrou...
Si nu, nu ma intelegiti gresit, nu incurajez comertul la colt de strada, insa e vorba de o batrana de 80 si ceva de ani, care pentru cativa lei bate atata drum de la 4-5 dimineata, pentru ca altfel nu mai poate urca in microbuz de atatia navetisti...

Cu stevia cumparata si cu branza si oua de tara primite de la bunica mea draga, am pus la cale aceasta placinta sarata.

Ingrediente:
  • 750 grame branza dulce de vaca
  • 100 grame cas de vaca proaspat (sau alta branza nesarata)
  • 2 legaturi de stevie
  • 1 legatura marar
  • 7 oua
  • 1 pachet foi de placinta decongelate
  • ulei pentru uns foile de placinta
  • 200 grame smantana
  • 150 ml apa minerala
  • sare
  1. Frunzele de stevie se curata, se oparesc timp de 2 minute in apa fierbinte si se toaca.
  2. Pentru umplutura se amesteca: branza dulce, casul dat pe razatoare, stevia, mararul tocat, 150 g din cantitatea de smantana si 5 oua si sare.
  3. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun pe rand doua foi de placinta care se ung cu pensula cu ulei, apoi un strat din amestecul de branza si din in loc stevie tocata, apoi alte doua foi unse si tot asa pana cand se termina branza. 
  4. Placinta se taie cu ajutorul unui cutit bine ascutit inainte de a fi introdusa la cuptor. 
  5. Din ultimele doua oua, cele 50 de grame de smantana ramase, apa minerala si un praf de sare se obtine un amestec, care se toarne uniform pe toata suprafata placintei.
  6. Placinta se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pana cand se rumeneste la suprafata.

Placinta cu branza si stevie poate fi un delicios mic dejun sau chiar o cina usoara.

Pofta buna!

0 Comentarii