Pui cu susan pregatit la cuptor ...aceasta este propunerea mea pentru sfarsitul de saptamana. Va recomand sa renuntati la prajire si sa incercati sa pregatiti aceleasi preparate la cuptor pe cat posibil. Stiu necesita mai mult timp insa este mult mai sanatos. De ce sa-i obisnuim pe cei mici cu tot felul de prajeli, cand putem sa gatim la fel de bine si cu ajutorul cuptorului?
Va las in continuare reteta ...

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • marinada: 4 linguri ulei de masline, sare, piper, boia, o lingurita praf ghimbir, o lingurita praf de usturoi, 2 linguri sos de soia
  • susan
  • 2 oua si 2 linguri iaurt sau smantana
  • 2-3 linguri ulei de masline (optional)
Taiem un piept de pui in fasii (pe cat posibil egale). Pregatim marinada: amestecam 4 linguri ulei de masline cu sare, piper, boia, praf de ghimbir, sos de soia si praf de usturoi. Turnam peste carnea de pui marinada obtinuta, amestecam bine si lasam 15 minute la rece.

Intre timp ne pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si doua vase, intr-unul punem semintele de susan si in altul batem doua oua impreuna cu 2 linguri de iaurt sau smantana.

Luam cate o bucatica de carne pui, dam prin amestecul de ou, apoi prin seminte de susan si o punem in tava. Procedam astfel cu toate bucatele de pui. Stropim cu 2-3 linguri de ulei de masline si dam tava la cuptor. Dupa 15-20 de minute intoarcem bucatile de pui si le lasam in cuptor pana se rumenesc.

Servim cu salata, sosul preferat sau garnitura de cartofi. Eu am ales varianta cu sos, doar cu sos si vi l-as recomanda pe cel de usturoi cu iaurt si menta sau sosul de ardei iute ori dulce. Se potrivesc de minune.

Va doresc pofta buna ...si o duminica placuta!!!




0 Comentarii