Rareori poftesc la gogosi ...ce-i drept cat am fost mica mama si bunica mi-au tot facut, de aceea acum incerc tot felul de combinatii cum ar fi de exemplu aceasta ...gogosi aromate cu stafide. Stiu ca nu multa lume agreeaza stafidele in prajituri, insa incercati aceasta varianta si vorbim dupa ... Ingrediente: 650 grame faina 25 grame drojdie proaspata 300 ml lapte 50 grame de unt 70 grame nuca de cocos coaja de la o lamaie 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lingura zahar brun stafide un praf de sare
Si daca tot a venit frigul, ce poate fi mai bun decat o supa sau o ciorbita calda ...?! Si unde mai pui daca ai si ceva carnita de pui de tara si niscaiva taitei de casa, langa bogatia de legume din piata ...rezultatul va fi cu siguranta unul exceptional. Ingrediente: carne de pui de tara (aripi, piept, pipota, ficatel, etc) 1 telina mica cu tot cu frunze 2 cartofi 1 ceapa 5 rosii 1 ardei gras rosu si 1 galben 1 morcov potrivit taitei de casa 500 ml bors acru patrunjel si leustean proaspat sare Punem la fiert carnea de pui, avand grija sa indepartam spuma formate la suprafata. Intre timp curatam si spalam legumele (morcovul, cartofii, telina, tulpinitele de telina, ardeii), apoi le taiem cubulete. Cand carnea este fiarta, adaugam legumele si cotinuam fierbrea. Rosiile le dam pe razatoare si obtinem un suc de rosii pe care il vom adauga la ciorba. Lasam sa fiarba inca 10 minute, punem taiteii si condimentam cu sare. Intre timp dam in clocot ...
Este pentru prima data cand pregatesc ciorba de dovlecei si am ramas placut surprinsa. Ori de cate ori vedeam pe cineva mancand ma intrebam cum poate sa fie gustos un dovlecel fiert cu alte legume, nici prin gand nu-mi trecea sa gust asa ceva. Recunosc m-am inselat teribil ... Ingrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1/2 telina cateva tulpini de telina 1 ceapa rosie mica 500 ml bors 100 grame smantana 25% 2 galbenusuri 3 linguri ulei sare, piper, boia patrunjel Curatam si taiem in bucati mici legumele. In trei linguri de ulei calim ceapa impreuna cu ardeii, morcovul si telina. Dovleceii ii lasam deoparte deoarece ii vom adauga mai tarziu. Turnam peste legume 1,5-2 L apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam dovleceii si borsul (dat in clocot). Condimentam cu sare, piper si boia. Contiuam fierberea inca 15 minute si luam vasul de pe foc. Intr-un castron amestecam smantana si galbenusurile adaugam si 4-5 linguri din ciorba (pe...
Ciorba este un preparat traditional, un amestec din radacinoase, legume, leguminoase, apa, bors si de cele mai multe ori si carne. Dupa preferinta ciorbele se acresc cu bors, suc de lamaie, sare de lamaie, suc de rosii, zeama de varza, corcoduse sau zarzare. Verdeata este nelipsita de la prepararea ciorbelor, de obicei se adauga patrunjel, leustean, marar sau tarhon. Principalul avantaj al ciorbelor este ca poate fi consumata la orice ora din zi, indicata chiar si in unele diete (ciorba de varza). Ciorba de dovlecei Ciorba de cartofi cu afumatura aromata cu tarhon Ciorba de oase de porc Ciorba de pui cu taitei Ciorba de stevie
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ou 100 grame branza telemea rasa 3 linguri de faina o legatura de marar sare, piper si praf de chili 2 linguri ulei de masline Dovleceii se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se presara cu sare. Se lasa timp de 10 minute si se scurg de surplusul de lichid. Intr-un vas se pun dovleceii, branza, mararul tocat, oul, faina, piper dupa gust, optional chili si se omogenizeaza bine pana se obtine o compozitie consistenta. Se formeaza chiftelutele si se pun direct in tava de cuptor cu hartie de copt. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, avand grija sa fie intoarse si pe a doua parte pentru a se rumeni. Se pot savura simple sau cu mujdei. Va doresc ...Pofta buna!
Ingrediente: 350 g cartofi fierti in coaja 90 g faina 30 g gris 3 linguri de zahar 1 ou 10-12 prune mici 100 g pesmet 30 g unt scortisoara sare Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca, se decojesc si se paseaza. Se adauga faina, grisul, oul, un praf de sare si se omogenizeaza pana se obtine un aluat consistent. Prunele se spala, li se indeparteaza samburii si se presara scortisoara in interior. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se rumeneste apoi se indeparteaza de pe foc. Dupa ce amestecul se raceste se adauga scortisoara si cele 3 linguri de zahar. Pentru modelarea galustelor este necesar un castron cu apa in care se vor umezi degetele. Se ia cate o bucata de aluat se aplatizeaza, se pune prune si modeleaza in forma rotunda. Intr-un vas se pune apa cu sare la fiert, iar aceasta incepe sa clocoteasca se adauga cate 4-5 galuste. Dupa ce s-au ridicat la suprafata se mai lasa sa fiarba 4-5 minute. Galustele se scurg de apa si se dau prin am...
Ingrediente: 1 cana zahar 1 cana apa 1/2 cana ulei 4-5 linguri cu gem sau dulceata de orice fel 3 linguri cacao o mana nuci pisate o jumatate plic praf de copt 2 cani faina fructe confiate, stafide diferite arome (zahar vanilinat, esente) Se amesteca toate ingredientele pana sa face o pasta si se pune in tava unsa si tapetata cu faina/ hartie de copt. Se coace la foc potrivit 40-45 de minute. Pe deasupra se intinde o glazura de ciocolata si se poate presara si nuca. Se taie abia cand este racita.
Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg morcov 2 conopide medii 1 plic boabe de mustar 1 plic boabe de piper 1 plic foi de dafin 500 ml otet 20 linguri de miere 100 ml ulei 4 linguri sare neiodata 1 legatura frunze de telina Gogosarii se curata de cotoare si seminte, se taie in bucati, se spala si se lasa la scurs de apa intr-o strecuratoare mare. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele, urmeaza conopida sa fie taiata in buchete mici si spalata. Intr-un vas se face o saramura din 3 litri de apa, 500 ml otet, 100 ml ulei, foi de dafin. Cand incepe sa fiarba se scufunda pe rand legumele timp de 2 minute. Se pregatesc borcanele sterile in care punem frunze de telina, boabe de mustar, piper si se pun alternand gogosarii, morcovul si conopida. La final in fiecare borcan se mai adauga frunze de telina si saramura ramasa cu toate mirodeniile. Se pun capacele si se strang cat mai bine.
0 Comentarii