luni, 27 octombrie 2008

PUI CU SOS DE SMANTANA

Ingrediente:
  • 2 bucati piept de pui maturat
  • 400 grame smantana
  • 2 catei usturoi
  • marar
  • sare si piper
  • rozmarin si oregano
Amestecam smantana cu toate condimentele (sare, piper, rozmarin, oregano, inlcusiv usturoiul pisat sau tocat marunt marunt). Intr o tava unsa cu putin ulei de masline, punem bucatile de pui maturat peste care adaugam sosul de smantana. Presaram cu marar.

Dam tava la cuptor si verificam dupa aproximativ 50 de minute si daca furculita patrunde cu usurinta carnea ...atunci este gata. Mai presaram marar proaspat si puiul poate fi servit alaturi de garnitura preferata.

Maturarea carnii este un proces care influenteaza si imbunatateste valoarea psihosenzoriala; carnea capata o consistenta mai moale, devenind mai frageda, mai suculenta.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei