Ingrediente:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 6 linguri de apa calduta
  • 3 linguri ulei (de masline in cazul de fata)
  • faina cat cuprinde
  • rozmarin (adaugat de mine pentru ca mi place foarte mult)
Cand nu avea paine la brutarie, bunica facea turte. Le cocea la masina de gatit si toata bucataria mirosea a paine proaspata. Ieri in drum spre casa mi am amintit de aceste turte, asa ca odata ajunsa acasa, am trecut la treaba.
Facem un aluat din toate ingredientele de mai sus si il lasam la dospit jumatate de ora. Impartim aluat in bucatele mai mici pe care le intindem. Coacem pe ambele parti turtele noastre intr-o tigaie de teflon. Eu inlocuiesc cu succes painea cu aceste turte. Acestea se pot combina cu diferite salate, creme de branza, etc.
Cu aceasta reteta voi participa la concursul organizat de Teo (http://gospodini.blogspot.com/) si sponsorizat de http://www.laica.ro/ la categoria "O reteta traditionala". Mult succes tuturor!

0 Comentarii