marți, 9 decembrie 2008

CIORBA ARDELENEASCA

Ingrediente:
  • carne de porc afumata
  • 2 morcovi si 1 albitura
  • 1 telina
  • ardei gras rosu si verde
  • o canuta cu smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de otet
  • tarhon uscat
  • sare si piper
Se pune carnea taiata in bucati marunte la fiert (eu schimb apa de doua ori, pana nu si mai lasa spuma). Se curata legumele, se spala si se taie in bucatele mici. Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele. Optional se poate pune un pumn de orez. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa ce totul este fiert se adauga tarhonul maruntit. Separat, se amesteca galbenusurile de ou, otetul si smantana, pentru ca mai apoi, sa se toarne peste ciorba fierbinte, dar luata de pe foc. La final se adauga tarhonul (care ii da un parfum aparte). Noi am servit cu paine cu cartof.
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei