Ingrediente:
  • 300 grame amestec de faina (alba, integrala si tarate de grau)
  • 200 ml apa calduta
  • o lingura de zahar
  • un cub drojdie
  • doua linguri de ulei de masline
  • o lingurita praf de sare
  • un albus de ou
  • seminte de (dovleac, floarea soarelui si in)
Topim drojodia cu o lingura de zahar, facem o adancitura in mijloc si apoi adaugam drojdia, putina apa, sarea si uleiul. Amestecam si adaugam treptat toata apa. Adaugam semintele, apoi framantam bine bine si lasam sa creasca la cald. De obicei aprind cuptorul si las vasul pe aragaz.
Dupa ce aluatul si a dublat volumul, dam o forma paincii si o asezam in tava. Ungem suprafata cu albus de ou si presaram cateva seminte de floarea soarelui. Coacem la foc potrvit; cand s a rumenit suprafata painii este gata.

0 Comentarii