joi, 27 noiembrie 2008

CARTOFI LA CUPTOR (DE POST)

Ingrediente:

  • 400 grame de cartofi
  • 200 grame pesmet
  • 100 grame susan
  • condimente (boia dulce, boia iute, sare, piper)
  • ulei de masline
Curatam cartofii, ii taiem in bucati mari si ii fierbem pe jumatate in apa cu sare. Ii punem pe o farfurie si ii stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare si piper. Amestecam pesmetul, boia si susanul. Tavalim bucatile de cartofii prin acest amestec.


Punem intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, mai stopim cu un strop de ulei de masline si dam la cutpor pentru aprozimativ 30 de minute. Se servesc calzi cu salata, mujdei sau cu sos de iaurt. Noi am preferat salata de patrunjel cu rosii si lamaie. Sunt deliciosi si sunt si de post.

12 comments:

Ma inspira cartofii astia ,o sa-i fac si eu.

Ce idee buna pentru ziua de azi!

Super !!! N-am avut de lucru si am dat click pe ultima poza si acum nu mai pot de pofta, arata excelent. !!!

Yumiiii!Arata deliciosi...
Chiar aveam de gand sa pun un pui la cuptor...si cu cartofiorii astia....osa primesc numai laude!Asta datorita tie...Thanks!!

I-am facut.
Buni tare!
In loc de pesmet am pus malai grisat si nu am pus nici seminte de susan.
Foarte buni au fost asa!

Asa, pur si simplu la cuptor, fara a fi macar acoperiti cu o folie, cu ceva?? Cam cat ii tii?
La cum arata imi aduc aminte de cartofii ''wedges'' de la Mc.
II fac maine alaturi de costite le astea
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/15050/Coaste-de-porc-dulci-picante/

Buna, LLAAVVIINNIIAA!
La cuptor ii bag fara folie, fara nimic ...si ii tin aproximativ 1/2 ora, pana devin rumeni precum in imagine.

shrine http://kaiser-permanente-p.groupsite.com about kaiser permanente cohen

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More