Ingrediente:
  • legume(ardei gras, telina, o ceapa, morcov, patrunjel, rosii)
  • gris
  • apa
  • 2 oua
  • sare si piper
Curatam si spalam teliana, ardeiul, ceapa morcovul si tulpinitele de patrunjel, le punem la fiert. Intre timp curatam rosii de coaja si le dam pe razatoare, obtinand astfel un suc.

Cand legumele sunt fierte le scoate si le pasam. Peste supa adaugam sucul de rosii si 2 linguri de ulei de masline.
Lasam fiarba 5 minute si adaugam legumele pasate. Condimentam cu sare si piper. Pregatim galustele: batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi incorporam incet grisul si galbenusurile. Din pacate nu stiu sa va spun o cantitate exacta de gris ...am grija data viitoare si masor. Lasam sa fiarba totul inca 20 de minute si ne pregatim sa "lansam" galustele. Dam focul mai mic si cu o lingura umezita in apa rece luam din compozitia cu gris si formam galustele in supa. Daca se destrama ...e semn ca mai e nevoie de gris. Un mic secret: turnam o cescuta de apa rece peste galuste, usor pentru a nu le sfarama. Lasam sa fiarba usor la foc molcom, incercam o galusca sa fie fiarta. Se serveste atat calda cat si rece, presarata din abundenta cu patrunjel.


0 Comentarii