luni, 25 august 2008

PASAT CU LAPTE

La sfarsitul saptamanii trecute am facut o scurta vizita unor rude din Prahova, in Drajna, langa Valenii de Munte. Aceasta localitate se intinde de a lungul vailor Teleajanului si Drajnei.
Cat vezi cu ochii numai verdeata, o multime de flori, pomi incarcati de roade (pruni, meri, peri). Natura domneste peste tot ...o minunatie!
Dar haideti sa intram si n bucatarie. Am redescoperit aici o reteta de a bunicii mele...pasatul, ceva bun de la tara. Pasatul este un fel de malai, dar macinat ceva mai mare. Intai se fierbe pasatul cu apa si putina sare (arata ca o mamaliguta mai moale). I se adauga si zahar tos si zahar vanilat, iar la final lapte. Amestecam tot timpul, pentru a nu se lipi de vas. Se lasa sa mai scada si gata pasatul. Poate fi mancat cald, dar si rece. E nemaipomenit de gustos.














Astept si alte sugestii de la voi, daca in regiunea voastra se face acest desert si cum il pregatiti bineinteles.













Copyright © 2014 În bucataria Sabinei